Blog

HomeNieuwsIn between jobs…… Bourgogne.

In between jobs…… Bourgogne.

Bourgogne…..

Daar rij je dan, juli 2022….

In between jobs zeggen ze dan. Maar zo voelt het niet. De ene nog vol in het hooft maar al meer dan ooit bij de andere. Naar Frankrijk, de Bourgogne is het doel.

Mijmerend zie je de weg verplaatsen van voor je naar achter je en zo gaat het door…. Totdat je een soort van wakker schrikt van het bordje: Cote D’or.…. Zo bekend van de boeken, de opleiding, de wijn …. en ja ook de chocolade.

Wat komt er nog meer straks? Cote de Beaune, Cote de Nuits, Cote Chalonaise, Maconnais, Beaujolais …. De hele regio schiet aan je voorbij in je hoofd. De eerste wijnstokken, de eerste caves vliegen aan ons voorbij. Ik word er onrustig van.

Gaande weg de vakantie rijden we door het gebied met als doel een stad of stadje, een markt of een cave. We komen door plaatsjes met onbeduidende namen als Vievy, Creancy en nog wat van die slaperige stadjes. Maar dan zie je op een bordje Clos de Vougeot, Gevrey chambertin, Nuits Saint Georges, Meursault.  Iconische namen voor de mensen die iets van wijn af weten.

Ik merk dat ik onrustig word. Als een kind in een speelgoed winkel. Onrustig zoals ik lang niet gekend heb, we zitten goed, de juiste streek, de juiste wijnhuizen komen hier samen. Nu nog zien dat ik me kan bedwingen. Wat zal ik doen waar moet ik stoppen, hoeveel tijd hebben we? Wat kunnen we kopen……..

Na vele foto’s, stoppen bij de zoveelste wijngaard worden mijn vriendin en dochter het wel een beetje zat….. Door nu, op naar Beaune, het hart van de Bourgogne.

Beaune,  een rijke stad met vele wijnwinkels, barretjes,  een brocante markt en nog veel meer moois. Aan alles is te zien dat het een rijke gemeente is. Op de markt vinden we van alles wat we niet nodig hebben maar wel in de winkel kunnen gebruiken…. Manden, schildjes, kratten en nog veel meer…. De ene wijn winkel na de andere doet me watertanden….

Grote namen zitten hier gevestigd en op uitnodiging van een van de mooie wijnhuizen daar mogen we in de keuken van Louis Jadot kijken. Een complete rondleiding door dit wijndomein, door de kelders met de wijn vaten met de wijn van morgen, volgend jaar of pas over 15 jaar….

Wat een luxe!

En natuurlijk sluiten we af met een proeverij met de prachtige wijnen van Louis Jadot.

De Bourgogne Santé!

Ben je 18 jaar of ouder? Voor deze website moet je 18 jaar of ouder zijn. Verifieer je leeftijd om de inhoud te bekijken, of klik op "sluiten" om te verlaten.